Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mastersprogram

We like Innovation and Entrepreneurship - Just like you do

Institutet för innovation och entreprenörskap erbjuder två masterprogram, som båda ges på engelska och leder fram till en internationellt erkänd masterexamen. Nedan hittar du kortare information om programmen samt länk till respektive programhemsida där du hittar mer information om innehåll, upplägg, kursplaner samt antagningskrav.

Innovation and Industrial Management

Handelshögskolans masterprogram Innovation and Industrial Management (IIM) är en tvåårig utbildning med fokus på de utmaningar som dagens företag står inför och behovet av att skapa nätverk som ett sätt att möta de konstanta förändringar som sker i affärslandskapet, vad gäller såväl marknadsstruktur och konkurrenskraft som teknologisk utveckling.

Studenterna tränas i kritisk analys och problemlösning relaterat till dessa frågeställningar och koncept som idag används för att angripa desamma. Casestudier, där studenter jobbar i grupp, är en central del av utbildningen och involverar partnerföretag och organisationer vilka levererar aktuella problemställningar för respektive aktör relaterat till innovation och dess roll.

Alumner från programmet jobbar idag med såväl produktionsprocesser och övergripande managementfrågor till direkt innovation management och konsulttjänster inom multinationella företag från olika sektorer.

Knowledge-based Entrepreneurship

Handelshögskolans masterprogram i entreprenörskap (Knowledge-based Entrepreneurship) är en tvåårig utbildning som ska ge studenterna vetenskaplig och praktisk kunskap inom entreprenörskap. Studenterna introduceras till begrepp, metoder och tekniker med potential att utveckla nya företag såväl som att förnya existerande verksamheter. En viktig komponent är samarbetet med partnerföretag och organisationer, genom vilka studenterna får tillgång till verkliga case tillsammans med stöttning och resurser från GU Ventures.

Programmet är uppbyggt för att utveckla kritiska och analytiska och förmågor i relation till entreprenöriella processer och aktiviteter. Från dag ett är studenterna involverade i att utveckla egna idéer och projekt, men också i att förbättra affärsmodeller för existerande start-ups.

Alumner från programmet har olika karriärer, såsom att starta egna företag, men också till att arbeta i olika positioner kopplade till förändringsprocesser och affärsutveckling i multinationella företag.

Stenastiftelsen resestipendium

Som student på våra två mastersprogram kan du söka Stenastiftelsen resestipendium, för att kunna få möjligheten att skriva din uppsats utomlands.

Mer information om stipendiet hittar du här

Ladda ner vår broschyr om entreprenöriella projekt

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2018-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?