Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmiljö

Universitetets ledning, anställda och studerande ska tillsammans arbeta för en god arbetsmiljö. Ansvaret för arbetsmiljöfrågorna ligger hos arbetsgivaren. Vid institution/avdelning är det prefekten/motsv. som har ansvaret för arbetsmiljön, och det systematiska arbetsmiljöarbetet ska ske i samverkan med personal, studenter och arbetsmiljöombud.

ES har en plan för systematiskt arbetsmiljöarbete och det är detta dokument som reglerar arbetsmiljöarbetet vid institutionen.

Arbetsmiljöombud på ES

Per Hallén
Tel: 031 786 4747
per.hallen@econhist.gu.se

Arbetsmiljögrupp på ES

ES har en arbetsmiljögrupp som jobbar med arbetsmiljöfrågor vid institutionen. Vilka som ingår i gruppen står i planen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. (se högerspalten)

Likabehandling

Göteborgs universitet har en likabehandlingspolicy som syftar till att främja en arbetsmiljö där alla studenter, anställda och andra verksamma ges bästa möjligheter att utvecklas oavsett kön, etnicitet, religion eller annan trosuppfattning, eventuella funktionshinder eller sexuell läggning. I denna policy uttalas att de tre områdena jämlikhet, jämställdhet och likabehandling skall vara integrerade.

  • Jämlikhet är i detta sammanhang det överordnade begreppet som utgår från alla människors lika värde.
     
  • Jämställdhet syftar på den specifika jämlikheten mellan könen.
     
  • I likabehandlingsbegreppet innefattas strategier för att förebygga och vidta åtgärder mot olaglig diskriminering inom verksamheten.
     

På varje institution ska det finnas en likabehandlingsrepresentant. Likabehandlingsrepresentantens uppdrag är att stödja prefekt i utformning och genomförande av institutionens likabehandlingsarbete samt att fungera som kontaktperson för likabehandlingsärenden.

Likabehandlingsrepresentant på ES

Johan Brink
Tel: 031 786 6249
johan.brink@handels.gu.se

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2019-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?