Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Disputation

Vid disputationen ska en vetenskaplig avhandling motsvarande 150 högskolepoäng läggas fram.

Anmälan om disputation

Anmälan om disputation ska göras av institutionen till fakultetskansliet på särskild blankett senast sex veckor före den planerade disputationen. Anmälan ska bland annat innehålla namn och adressuppgifter på föreslagen opponent och betygsnämnd (vilka ska vara tillfrågade), slutlig titel på avhandlingen, datum och tid samt plats för disputationen. Anmälan ska skrivas under av prefekten. Dekanus fattar beslut om när och var disputationen ska äga rum och utser opponent och betygsnämnd. Fakultetskansliet meddelar därefter beslutet till alla berörda.

Tryckning av avhandlingen

Senast sex veckor före disputationsdagen måste avhandlingen lämnas till tryckeriet. Du får information om tryckning av din handledare.

E-publicering

Alla doktorsavhandlingar ska publiceras elektroniskt i GUPEA (Göteborgs universitets publicerings elektroniska arkiv), så kallad e-spikning. Du som forskarstuderande har själv ansvar för att publicera avhandlingen i GUPEA. OBS! Det måste vara samma version som den tryckta avhandlingen.

Länk till e-publicering

Spikning

Spikning är en tradition där din avhandling spikas upp med hammare och spik på anslagstavlan i universitetets huvudbyggnad i Vasaparken. Detta sker tre veckor innan disputationen. Kontakta Mikael Johansson, utbildningshandläggare på Handelshögskolan, för mer information.

Pressmeddelande

Handelshögskolan skriver pressmeddelande på utvalda avhandlingar från skolan. Kommunikationsenheten avgör vilka avhandlingar som det kan finnas intresse för. Du bör därför kontakta kommunikatör Daniel Karlsson senast tre veckor innan disputationen.

Disputationsdagen

Dagen är här för att försvara din avhandling. Din handledare kommer att informera dig om proceduren under disputationen. Opponenten och examinationskommittén utses av dekanen. Kommittén betygsätter avhandlingen med godkänd eller underkänd.

Mer information för doktorander

Doktorand vid Göteborgs universitet

Doktorandhandboken
(Universitets- och högskolerådets webbplats för doktorander)

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2017-10-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?