Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vetenskapsrådets Rådsprofessorprogram

Maureen McKelvey, professor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, har fått medel till ett 10-årigt forskningsprogram inom ramen för Vetenskapsrådets Rådsprofessorprogram. Pengarna ska användas för att fortsätta uppbyggnaden av en stark forskningsmiljö kring innovation och entreprenörskap i Göteborg.

Entreprenöriella ekosystem: kunskap, innovation och entreprenörskap som medel för samhällsomvandling

Detta är ett forskningsprogram om kunskapsintensiva entreprenöriella ekosystem. I programmet studerar forskarna främst empiriska fenomen inom Sverige, och inom följande insustrier:

  • Fordonsindustrin, inklusive e-mobilitet, autonoma system och artificiell intelligens
     
  • Life science, inklusive bioteknik, läkemedel och medicinsk teknik
     
  • Idrott/sportteknik

Forskningsprogrammet syftar till att driva fram en förnyelse av den teoretiska och empiriska förståelsen av hur kunskapsbaserade entreprenöriella ekosystem kan etableras och vidmakthållas för att kunna möta framtida samhällsutmaningar. Fokus ligger på det entreprenöriella ekosystemets kraft att revolutionera hur vi skapar tillväxt och välfärd. Frågor som kommer att studeras är till exempel hur entreprenörens roll ser ut i dag, och hur den kommer att förändras framöver till följd av exempelvis teknik- och kunskapsutvecklingen.

To succeed, we must be daring in our research approach. /Maureen McKelvey

Vetenskapsrådets Rådsprofessorprogram

Syftet med rådsprofessorprogrammet är att skapa förutsättningar för de mest framstående forskarna att bedriva långsiktig, nydanande forskning med stor potential att åstadkomma vetenskapliga genombrott. Bidraget ska också möjliggöra etablering och uppbyggnad av en större forskningsmiljö av högsta kvalitet kring en ledande forskare.

Mer information om Rådsprofessorprogrammet.

Kontakta Maureen

E-mail: maureen.mckelvey@gu.se

Telefon:
031-786 1442

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2019-11-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?