Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bromanska stiftelsen för forskning och företagande

Handelshögskolan är värd för Bromanska stiftelsen för forskning och företagande, som ger stöd i form av stipendier åt forskare. Stipendier går dels till befintliga forskare på Handelshögskolan och dels till utländska forskare som är i Göteborg ett antal månader varje år.

Ingemar Broman är alumn från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och han studerade här mellan 1970 och 1973. Ingemar Broman var starkt engagerad i frågor kring företagande och entreprenörskap och han var själv en uppskattad finansiell rådgivare och en framgångsrik företagare. Han testamenterade före sin bortgång 2003 medel till en stiftelse för forskning och företagande, Bromanska stiftelsen för forskning och företagande. Stiftelsens ändamål är att främja vetenskaplig forskning med huvudsaklig inriktning mot företagande.

Urvalskommittén


Maureen McKelvey

(Ordförande)

 

 

 

 
 

 
Björn Remneland Wikhamn

 

 

 

 


 


Oskar Broberg

 

 

 

 

 

Tidigare kommittémedlemmar

Barbara Czarniawska, professor i företagsekonomi

Olov Olsson, professor i företagsekonomi

Ulf Petrusson, professor i juridik

Annika Rickne, professor i innovation och entreprenörskap

Alexander Styhre, professor i företagsekonomi

Ansökan

Bromanska stiftelsen för forskning och företagande utlyser  stipendier à 268 000 kr för forskning om företagande.

Mer information om stipendiet

Nästa ansökningsperiod är våren 2019.

Bok tillägnad Bromanska stiftelsen

How Entrepreneurs Do What They Do presenterar 13 fallstudier av kunskapsintensivt entreprenörskap. Boken fokuserar på "att göra", d.v.s. i huvudsak, vad som händer när entreprenörer deltar aktivt i processer som leder till nya företag. Fallstudierna byggs på analys i en annan bok (Managing Knowledge Instensive Entrepreneurship).

Boken är tillägnad Bromanska stiftelsen och redigerad av Maureen McKelvey, professor i industriell ekonomi, Göteborgs universitet(GU), Sverige och Astrid Heidemann Lassen, docent i Innovation Management, Aalborg Universitet, Danmark och Visiting professor vid GU.

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2017-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?