Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationell konferens om universitetens förändrade roll

Nyhet: 2017-09-05

Institutet för innovation och entreprenörskap (IIE) är värd för en konferens med titeln Deciphering the New Challenges to Universities: Knowledge Economy and its impact on internal organization, relations to firms, and public policy.

Denna konferens analyserar universitets förändringsroll, ur den traditionella uppfattningen att de främst bör vara platser för forskning och högre utbildning, till den bredare uppfattningen att de måste prioritera ytterligare uppdrag eller mål när det gäller immateriell äganderätt och innovation, samhällelig påverkan, och regional utveckling. Universitet anpassar sig till nya utmaningar och detta påverkar i hög grad deras organisationsutveckling.

Konferensen samlar internationellt kända och respekterade namn inom innovation och entreprenörskap, som Vincent Mangematin vid Grenoble University, Paul Nightingale vid Sussex University, Markus Perkmann från Imperial College, London och Deborah Strumsky vid Arizona State University, tillsammans med IIE: s forskargrupp samt gästprofessorer Guido Buenstorf och Astrid Heidemann Lassen för att diskutera och analysera ovanstående fenomen. Workshopens kollektiva idéer och slutsatser kommer att tas upp i ett specialnummer i en vetenskaplig tidskrift inom innovations- och entreprenörskapsstudier i en inte alltför avlägsen framtid.

Konferensen pågår mellan den 11 och 13 september i Göteborg och anordnas av professor Maureen McKelvey, professor Guido Buenstorf, professor Astrid Heidenmann Lassen, och dr Ethan Gifford.

Ladda ner det preliminära konferensprogrammet här

AV:

Sveriges entreprenöriella ekosystem

Maureen McKelvey och Olof Zaring är redaktörer för boken "Sveriges entreprenöriella ekosystem – Företag, akademi, politik". Ett entreprenöriellt ekosystem består av individer och organisationer på olika nivåer. Företagen, akademin och politiken har alla viktiga roller i ett sådant ekosystem. I boken hörs 32 ledande röster från näringslivet, akademin och policysfären.

Här hittar du mer information samt kan ladda ner boken och enstaka kapitel.

Seminarier och workshops

Ladda ner schema över seminarier och workshops på IIE under hösten 2017.

Seminarieschema hösten 2017

Spetsutbildning inom innovation och entreprenörskap

IIE är ansvarig för Handelshögskolans satsning på projektet ”Spetsutbildning inom innovation och entreprenörskap”. Detta är en satsning från Utbildningsdepartementet, som vill att entreprenörskap ska löpa som en röd tråd genom utbildningssystemet.  Ansökan skickades in och beviljades 2009.

Spetsutbildning inom innovation och entreprenörskap innebär att IIE jobbar inom utbildning med både ”spets” inom vårt masterprogram KBE och med bredd genom att erbjuda kurser inom ämnena till studenter med många olika bakgrunder.

Kvalitetsutvärdering av utbildning - HSV/UKÄ

Under 2012 utvärderades mastersprogrammet Innovation and Industrial Management av HSV - numera UKÄ. Resultatet finns i rapporten "Kvalitets- utvärdering av företagsekonomi och närliggande huvudområden".

Läs rapporten här

Kvalitetsutvärdering av forskning - RED 10

Göteborgs universitet har gort en kvalitetsutvärdering av forskning inom universitetet. Projektet heter "RED 10 -research Assessment"  och och institutet för innovation och entreprenörskap(IIE) fick toppbetyg i utvärderingen.

Översikt av omdömen för IIE:

  • Kvalitet: Mycket bra
  • Produktivitet: Mycket bra
  • Unikhet: Mycket bra
  • Relevans: Utmärkt
  • Organisationskapacitet: Bra
  • Interaktivitet: Utmärkt
  • Framtidspotensial: Mycket bra
     

Läs hela rapporten här

Översikt innovations- och entreprenörsinriktade verksamheter

"Översikt av innovations- och entreprenörskapsinriktade
verksamheter på Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs universitet" ger en översikt över existerande forskning och utbildning inom innovations- och entreprenörskapsämnet i Göteborg.

Läs rapporten här

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2017-12-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?