Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ett Accessibility Planning Lab etableras vid avdelningen för kulturgeografi

Nyhet: 2017-11-29

Anders Larsson, universitetslektor i kulturgeografi har slutit avtal med Västra Götalandsregionen om etablering av ett Accessibility Planning Lab vid avdelningen för kulturgeografi.

Accessibility Planning Lab är ett samverkansprojekt med Västra Götalandsregionen som syftar till att genom samverkan mellan akademi och praktik utveckla verktyg och metoder för tillgänglighetsbaserad planering på regional nivå. Det bygger vidare på tidigare samarbete mellan Mobilitetsforskargruppen på avd. för kulturgeografi, Centrum för regional analys (CRA) och avdelningarna för Kollektivtrafik och regional utveckling på Västra Götalandsregionen.

Tillgänglighet i det här fallet innebär att man ser till den sammanlagda effekten av transporter och fysisk planering för att regionens invånare skall kunna nå aktiviteter såsom arbetsplatser, skolor och sjukvård i enlighet med de politiska mål som regionen fastställt. Detta synsätt tillför ett nytt integrerande perspektiv i planeringen vilken traditionellt hanterar transporter för sig och planering av skolor, bostäder och jobb för sig. Det öppnar dessutom upp nya möjligheter att planera för samtliga transportmedel, inte bara för bilen.

- I detta projekt använder vi vår kompetens inom geografisk datahantering (GIS) tillsammans med forskningen om olika aspekter av mobilitet för att skapa nya verktyg, mått och indikatorer för en hållbar social, ekonomisk och miljömässig regional utveckling, säger Anders Larsson.

AV:

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2016-04-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?