OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Sea and Society Talk 5 Feb: Introduction of steam trawlers in Swedish fishing - the untold story

Nyhet: 2020-01-30

Free and equal fishermen lived along the coast and developed their business without influence from companies. This is how Swedish fishing has often been described - but the reality was another.

Per Hallén, Senior Lecturer in Economic History at the University of Gothenburg, will tell you about how the Swedish industrialists followed the British fishing model with steam trawlers organized within the framework of limited companies. These came to dominate for several decades - a forgotten era.

Date, time and venue

Date: 2020-02-05

Time: 11:50 - 13:00

Venue: Handelshögskolan, Viktoriagatan 13

Last day to register for the seminar: 2020-02-03 at 18:00.

Register here

About Sea and Society Talk

Centre for Sea and Society have a lunch seminar series focusing on the UN Sustainable Development Goals. The seminars link goal 14 "Life below water" with the other 16 goals. In this talk Per Hallén links together SDG 14 with SDG 4, Quality Education and SDG 8, Decent Work and Economic Growth.

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2018-10-09