Johan Brink om Life Science, innovation och entreprenörskap i nytt poddavsnitt

Nyhet: 2020-06-04

I det fjärde avsnittet av Samhällsanalysen - en podd om ekonomi och samhällsutveckling är Johan Brink, forskare på Institutet för innovation och entreprenörskap, gäst.

Johan samtalar med Ann Ighe och Oskar Broberg om begreppen innovation och entreprenörskap i allmänhet och fördjupar sig inom ämnet Life Science i synnerhet. Johan har disputerat på en avhandling om tillväxt inom små forskningsbolag. Dessa bolag kan exemplifiera många av grundfrågeställningarna inom innovation och entreprenörskap, som gränsdragning mellan privat och offentlig forskning, kommersialisering av kunskap, framväxten av nya små företag med radikalt nya teknologier i konkurrens med äldre etablerade företag och industrier.

Länk till poddavsnittet

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2014-11-19