Kalendarium

Contextualizing the Arms Trade Treaty: Law, Politics and the Everyday Reality of Conflict - Joakim Dungel Lecture

Tid: 2020-02-24 kl 13:00,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg

Evenemangstyp: Föreläsning

The Joakim Dungel Lecture in International Justice 2020 aims to contextualize the Arms Trade Treaty (ATT). It is the first international, legally binding instrument that regulates the transfer of conventional arms. How effective has the ATT been? Has it changed the behavior of states parties? Has it managed to curb arms sales into conflict-affected and problematic states? Join us for an afternoon of lectures and discussions!

Föreläsare: Program

13:00 Word of Welcome and Introduction, Emilia Dungel and Sari Kouvo

13:15-14:15 Session I: International Perspectives on the Arms Trade Treaty: Law, Politics and Conflict (Chair: Sari Kouvo)

The Global Authorized Arms Trade: Facts, Figures, and Context, Paul Holtom

The Arms Trade Treaty: Background, Aims, and Context, Paul Beijer and Paul Holtom

14:15-14:35 Coffee Coffee is served in connection to Malmstenssalen

14:35-15:35 Session II: Swedish Perspectives on the Arms Trade Treaty and Sweden: Law, Politics, and Business (Chair: Paul Holtom)

The Swedish Defense Industry and Arms Trade: Facts, Figures and Developments, Linda Åkerström

Sweden's Role in Implementing the Arms Trade Treaty, Paul Beijer

15:35-16:30 Panel discussion Question and answers for all three speakers

16.30-16.45 Concluding Remarks, Sari Kouvo

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2020-02-27 kl 13:00,
Plats: Universeum

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om hållbar industri, innovationer och infrastruktur! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i kreativa workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Föreläsare: Hans Hellsmark, Institutionen för Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers

Erik Gustafsson, Institutet för innovation och entreprenörskap, Göteborgs universitet

Seyed Mahmoud Hosseinniakani: "Audit regulation and auditor disclosures: Essays on the consequences of ISA 701"

Tid: 2020-05-11 kl 13:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - B32

Evenemangstyp: Disputation

Seyed Mahmoud Hosseinniakani disputerar i företagsekonomi på avhandlingen "Audit regulation and auditor disclosures: Essays on the consequences of ISA 701"

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2020-06-11 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

Länk till skapat RSS-flöde

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2013-09-17