Staffan Albinsson belönad med Best Paper Award

Nyhet: 2017-09-27

Förra veckan fick Staffan Albinsson, gästforskare vid Institutet för innovation och entreprenörskap, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, priset för ”Best Paper” vid den 15:e IECER/Interdisciplinary European Conference on Entrepreneurship Research. Han presenterade slutresultatet av sin period som Bromanstipendiat – en artikel med titeln "Sing it out loud! - the entrepreneurship of small and medium-sized opera enterprises in Scandinavia". Den accepterades genast för publicering i International Journal of Entrepreneurship and Small Business. I sin artikel konstaterar Staffan att operaproducenterna på det hela taget följer normala entreprenörsprocesser i sina verksamheter. Men längs vägen finns det en mängd tvingande val som påverkar resultatet, främst om repertoaren och iscensättningen. För de flesta operaentreprenörerna har nödvändiga färdigheter förvärvats genom trial-and-error. Studien innehåller unika förslag till mått på ”observerad kvalitet” och ”valuta-för-pengarna”.

- Det var väldigt roligt att jag, i min seniora ålder, blev kallad "talang" av juryn, säger Staffan. Han doktorerade 2013 efter mer än tre årtionden som yrkesverksam i musiklivet.

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2017-10-18