Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarutbildning i kulturgeografi

Vår forskarutbildning syftar till att utbilda de studerande till kompetenta, kreativa och kritiska forskare i kulturgeografi. Forskarutbildningen leder till doktorsexamen med tillhörande doktorsavhandling, och / eller till en licentiatexamen med licentiatuppsats. Licentiatexamen kan avläggas som etappmål på väg mot doktorsexamen.

Forskningsmiljön vid institutionen kännetecknas av några större tema och organiserade forskargrupper:

  • Kommunikations- och transportgeografi
  • Miljö- och resursgeografi
  • Regional utveckling och samhällsplanering
  • Utvecklingsgeografi
     

Forskarutbildningen bedrivs genom avhandlingsarbete med stöd av individuell handledning samt deltagande i forskarkurser, forskargrupper, högre seminarier, konferenser samt exkursioner. Varje aktiv doktorand har en huvudhandledare och en biträdande handledare.

Forskarhandledare är institutionens professorer, docenter och forskarassistenter: Margareta Espling, Ingrid Johansson, Jonas Lindberg, Jerry Olsson, Marie Stenseke, Eva Thulin och Bertil Vilhelmson.

Forskarutbildningen leds av en kommitté (FUK) där forskarhandledarna och en doktorandrepresentant är ledamöter. Jonas Lindberg är forskarutbildningsansvarig på avdelningen.

Allmän studieplan

Här kan du ladda ner den allmänna studieplanen för forskarutbildningen i kulturgeografi

Studieplan forskarutbildningen i kulturgeografi

Mer information för doktorander

Doktorand vid Göteborgs universitet

Doktorandhandboken
(Universitets- och högskolerådets webbplats för doktorander)

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2015-09-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?