Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Kulturgeografi

Kulturgeografer studerar hur människor, verksamheter och platser utvecklas i relation till omvärlden. Vi intresserar oss för geografiska förhållanden, nätverk och förändringsprocesser så som globalisering, urbanisering och hållbar utveckling.

Kulturgeografi handlar också om hur nätverk och kontakter länkar samman människor och verksamheter nationellt och internationellt. Vi försöker ta ett helhetsgrepp och studera mångfalden av faktorer som påverkar samhällets, den byggda miljöns och den mänskliga kulturens utveckling på olika platser.

Avdelningen för Kulturgeografi erbjuder kurser på grundnivå- och avancerad nivå som ger dig möjlighet att ta en kandidat-, magister- eller masterexamen. Läs mer om våra kurser under fliken Utbildning.

Avdelningen för Kulturgeografi bedriver geografisk forskning inom flera aktuella teman: om globalisering och integration, om hållbar utveckling och miljöplanering, om regional utveckling och välfärd, om kommunikation och transporter, om fattigdom och utvecklingsmöjligheter i olika delar av världen. Läs mer om vår forskning under fliken Forskning.

Studentexpedition

Expeditionens öppettider:

Under sommaren 2017 har Studentexpeditionen öppet:

Mån, ons, fre: kl 09:00-12:00 
Tis och tor: Stängt

E-post: student.es@handels.gu.se
Telefon: 031-786 4746

Viktoriagatan 13, 4 tr.

OBS! Under sommaren är Entrén på Viktoriagatan 13 låst. Studenter med GU-kort kommer in med hjälp av kortläsaren (till vänster om dörrarna). Saknar du GU-kort kan du ringa 031-786 4746 eller 031-786 1407 så kommer vi ned och öppnar.

Ladda ner folder om masterprogrammet!

Masterprogram i geografi

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2017-03-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?