Till startsida
Webbkarta

Välkommen till Kulturgeografi

Kulturgeografer studerar hur människor, verksamheter och platser utvecklas i relation till omvärlden. Vi intresserar oss för geografiska förhållanden, nätverk och förändringsprocesser så som globalisering, urbanisering och hållbar utveckling.

Kulturgeografi handlar också om hur nätverk och kontakter länkar samman människor och verksamheter nationellt och internationellt. Vi försöker ta ett helhetsgrepp och studera mångfalden av faktorer som påverkar samhällets, den byggda miljöns och den mänskliga kulturens utveckling på olika platser.

Avdelningen för Kulturgeografi erbjuder kurser på grundnivå- och avancerad nivå som ger dig möjlighet att ta en kandidat-, magister- eller masterexamen. Läs mer om våra kurser under fliken Utbildning.

Avdelningen för Kulturgeografi bedriver geografisk forskning inom flera aktuella teman: om globalisering och integration, om hållbar utveckling och miljöplanering, om regional utveckling och välfärd, om kommunikation och transporter, om fattigdom och utvecklingsmöjligheter i olika delar av världen. Läs mer om vår forskning under fliken Forskning.

Expedition och studievägledning

Expeditionens öppettider:

Mån, ons, fre kl 09:00-12:00 
Tis och tor STÄNGT

OBS! Tentor kan hämtas i receptionen på Vasagatan 1

E-post: student.es@handels.gu.se
Telefon: 031-786 1407 (Kulturgeo.)
031-786 1392 (Ek. hist.)

Studievägledning:

Boka tid via mail: svl.es@handels.gu.se
Telefon: 031-786 3622

Viktoriagatan 13, 4 tr.

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2016-06-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?