The Wealth of Humans: Work and Prosperity in the Digital Era

Tid: 2017-09-29 kl 12:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Room SEB

Evenemangstyp: Seminarium

The Wealth of Humans: Work and Prosperity in the Digital Era. Seminar with Ryan Avent, economics columnist in The Economist.

Föreläsare: Ryan Avent, Economics columnist in The Economist

En ny världsordning? Prins Bertil seminariet 2017

Tid: 2017-10-19 kl 13:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Handelshögskolan, Malmstensalen, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Seminarium

Den globala världsordningen genomgår en snabb förändring. Kina har börjat prata mer om frihandel och miljö medan USA går mot protektionism och klimatförnekelse. Brexit är i full gång medan det franska folket har röstat för ett starkare EU. Krig, klimatförändringar och befolkningstillväxt har skapat stora folkvandringar som sannolikt kommer att öka i framtiden. På Prins Bertil seminariet kommer olika aspekter av denna utveckling att belysas och diskuteras av fyra spännande föreläsare.

Ulises Navarro Aguiar: Negotiating the Value(s) of Design(ing): An Organisational Inquiry

Tid: 2017-10-20 kl 13:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - CG-salen

Evenemangstyp: Disputation

Ulises Navarro Aguiar disputerar i företagsekonomi på avhandlingen Negotiating the Value(s) of Design(ing): An Organisational Inquiry

Xiangxuan Xu: The Internet of Things: Projects-Places-Policies

Tid: 2017-10-25 kl 13:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - D32

Evenemangstyp: Disputation

Xiangxuan Xu disputerar i ekonomisk geografi på avhandlingen "The Internet of Things: Projects-Places-Policies"

Global (Dis)Order and Development conference

Tid: 2017-11-06
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Konferens

Brexit, Trump, Putin, Duterte, Islamic State, G20 protests - around the world and from multiple political angles the liberal global order that has defined development for decades is under challenge. Can the Paris Agreement on Climate Change survive? Is trade liberalisation a thing of the past? Will the Sustainable Development Goals (SDGs) be stillborn? What kinds of "re- globalization" strategies are available? What does, and can, "development" mean amidst this seeming global disorder?

Länk till skapat RSS-flöde

Sidansvarig: Kajsa Folmeus Strandberg|Sidan uppdaterades: 2013-09-17